fbpx
 

Interieuradvies

Inrichting en ontwerp op maat

Een interieuradvies start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dit kan bij jou of digitaal. We bespreken dan jouw wensen en kijken welke werkwijze bij jou past. Zo kan je al geholpen zijn met een kleuradvies, een stylingsadvies of een indelingsadvies en is een interieuradvies

voor ieder budget toegankelijk. Heb je liever een all-in ontwerp, dan kan je kiezen voor een gedetailleerd 3D ontwerp. Bekijk hieronder wat deze opties voor jou kunnen betekenen. Alvast wat inspiratie op doen? Neem een kijkje bij de projecten.

Download het gratis inspiratieboek over interieuradvies

✓ Meer zien van mijn projecten en alvast wat inspiratie opdoen?

Interieurschetsen

Ieder interieurontwerp begint bij het schetsen van de ruimte en het zoeken naar een optimale indeling, afgestemd op jouw wensen. In het kennismakingsgesprek bespreken we hoe de ruimte gebruikt wordt of gebruikt wenst te worden. Zo kan het zijn dat je graag een thuiswerkplek hebt of een aparte speelhoek voor de kinderen. Soms zijn er meerdere goede indelingsvarianten. In dat geval werk ik de verschillende opties uit en selecteren we samen de geschikte variant of voegen twee opties samen om tot een optimale inrichting te komen. Een goede indeling is de basis voor je woon- of werkcomfort.

Moodboard

Een moodboard is een aanvulling op de interieurschetsen en weergeeft de sfeer en het materiaalgebruik van de ruimte. Aangezien een indelingsschets in 2D is, kan een moodboard door middel van inspiratie-afbeeldingen een schets verduidelijken. In een moodboard komt ook een eerste indruk van het kleurenpalet naar voren, natuurlijk medebepalend voor de sfeer. Maar ook vraag ik jou aan het begin van de ontwerpfase een moodboard te maken, om een beeld te krijgen van jouw gewenste woonstijl. Ik neem dit mee in het ontwerpproces, maar geef er altijd een creatieve draai aan.

Kleur- & stylingadvies

In een kleuradvies worden aanbevolen kleuren voor op de wanden meegenomen en aangegeven op een plattegrond. Afhankelijk van de situatie, een heel nieuw interieur met nieuw meubilair of het behouden van bestaande meubels, wordt een passend kleuradvies gemaakt. Gezocht wordt naar mooie kleurcombinaties, of je nu van een kleurrijk of meer neutraal interieur houdt. Daarin wordt rekening gehouden met de persoonlijke voorkeur van de klant, maar word je ook uitgedaagd anders naar de ruimte te kijken. Kleur doet namelijk ontzettend veel voor de sfeer van de ruimte en mooie kleurcombinaties kunnen een ruimte veel interessanter maken.

Verlichtingsplan

In een verlichtingsplan wordt een doordacht plan opgenomen met basisverlichting, functionele verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Als het om een bestaande ruimte gaat, wordt het verlichtingsplan afgestemd op de huidige aansluitpunten. Gaat het om een nieuwbouwproject, dan is het handig om in een vroeg stadium al na te denken over het verlichtingsplan en kunnen de aansluitpunten daarop aangepast worden. Een goed verlichtingsplan is essentieel, voor zowel de functionele werking als voor de sfeerbeleving. In het verlichtingsplan neem ik ook een voorstel mee in de keuze voor het type lampen, zodat het helemaal past bij jouw (nieuwe) interieur.

Product- & materiaaladvies

De uitvoering en het resultaat van het interieurontwerp valt of staat met het gebruik van de juiste producten en materialen. In mijn ontwerpen wordt altijd een bijlage opgenomen met de gebruikte producten in het ontwerp en waar deze te verkrijgen zijn. Hetzelfde geldt voor het materiaaladvies, denk hierbij aan de raambekleding en de vloerafwerking. Zo krijg je een compleet plan en valt heel het ontwerp uit te voeren. Dit kan bij aangesloten partijen, maar natuurlijk ook op basis van eigen invulling. Mocht je alles uit handen willen geven, kan ik je ook begeleiden in het aankoopproces.

3D Ontwerp

Een all-in interieuradvies uitgewerkt in 3D geeft de beste impressie van je nieuwe interieur en na het renderen van de 3D beelden krijg je helemaal een fotorealistische sfeerweergave. In het 3D ontwerp komen alle bovenstaande facetten terug, de indeling van de ruimte, de sfeer uit het moodboard, het kleuradvies, het verlichtingsplan en de product- en materiaalkeuze. Zo komt het hele ontwerp samen en weet jij wat je kan verwachten van jouw nieuwe interieur. Nadat het 3D ontwerp is uitgewerkt, kan er zelfs een filmpje van gemaakt worden, zodat je echt het gevoel krijgt dat je door de ruimte loopt.

Nieuwsgierig geworden?
Neem vrijblijvend contact op met De Maaker!

Contactgegevens

 

T.  +31 (0)6 23 75 86 90
E.  maximeteekens@outlook.com

    Bekijk ook eens onze andere diensten

    Voor een aanbouw, opfrisbeurt van de
    buitenkant van uw pand of andere vragen.

    Voor de technische
    uitwerking van uw project.

    Interieuradvies: Weer sfeer in uw woning

    Ieder interieuradvies start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, afhankelijk van jouw wens vindt dit bij jou op locatie of digitaal. Gedurende dit gesprek worden huidige tekortkomingen in het interieur en jouw wensen besproken. Indien het kennismakingsgesprek op locatie plaatsvindt en er zijn geen bouwtekeningen of plattegronden aanwezig, dan meet ik de ruimte in. Vervolgens bespreken we het tijdspad en mijn werkwijze en kijken welk type interieuradvies bij jou past. Dit kan al zijn een kleuradvies, een stylingsadvies of een indelingsadvies, voor alle afzonderlijke ruimtes, zoals je woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of thuiswerkplek of voor je volledige woning of bedrijfspand. Op deze manier is een interieuradvies voor ieder budget toegankelijk. Heb je liever een all-in ontwerp, dan kan je kiezen voor een gedetailleerd 3D ontwerp. Hierin komen alle bovenstaande stappen terug en worden uitgewerkt in een 3D ontwerp aangevuld met een verlichtingsplan en product- en materiaaladvies. Na het kennismakinggesprek, ontvang je van mij een offerte en als deze akkoord is, vraag ik jou een (digitaal) moodboard te maken. Hierin zie ik jouw woonstijl terug, waar ik vervolgens mee aan de slag ga en een creatieve invulling aangeef.

    Op deze manier zie je in het ontwerp je eigen woonstijl terug, op een manier zoals jij hem nog niet had bedacht. Dit zorgt ervoor dat ieder ontwerp een persoonlijke touch krijgt en uniek is. Ga je voor een compleet interieuradvies met 3D ontwerp, dan wordt er tussentijds nog een afspraak gemaakt om het schetsontwerp te bespreken, voordat het 3D ontwerp wordt uitgewerkt. Vaak maak ik twee indelingsschetsen, om te kijken welke optie het best bij je past en gaan we met één variant verder. Op deze manier kan jij nog input geven en indien gewenst wijzigingen aangeven. Na dit tussentijdse overleg, werk ik het 3D ontwerp uit en bundel ik alle informatie in een presentatieboek. Dit eindontwerp presenteer ik desgewenst weer op locatie of digitaal. Het zou super zijn als dit eindontwerp in een keer is wat jij voor ogen had, maar zie je toch graag nog een paar aanpassingen, dan is één kleine wijzigingsronde inbegrepen. Denk aan een andere kleur op de muur, kleine wijzigingen in de indeling of andere producten.