fbpx
 

Bouwkundig tekenwerk

Professionele bouwtekeningen

Bouwkundig tekenwerk voor jouw aanbouw, verbouwing of bijgebouw

Als je een aanbouw, een verbouwing of een bijgebouw wilt (laten) realiseren, dan kan een bouwkundige uitwerking van het project van pas komen. Met mijn bouwkundige achtergrond kan ik dit basis-tekenwerk uitwerken, zodat een aannemer gelijk aan de slag kan met jouw project en alles netjes op tekening staat en verwarring voorkomt. Ook kan een installatietekening met elektra en verlichting van pas komen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en er nog wijzigingen op dit gebied kunnen worden doorgevoerd. Vaak zie je dat deze basisvoorzieningen op standaard plaatsen zijn opgenomen, maar misschien wil jij wel een hele andere inrichting en moet het plan daarop worden aangepast. Dit kan natuurlijk worden aangevuld met een indelingsadvies op het gebied van interieur of een volledig uitgewerkt 3D ontwerp.

Het projectplan

Net als bij het interieur- en exterieuradvies, plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Dit kan op bij jou op locatie of digitaal. Tijdens dit gesprek bespreken we de projectplannen en het tijdsbestek. Indien de afspraak op locatie is en er zijn geen huidige bouwtekeningen aanwezig, dan meet ik de ruimte in. Na dit gesprek maak ik een passende offerte en als deze akkoord is, dan ga ik aan de slag met de uitwerking van het tekenwerk. Bij oplevering kan het natuurlijk altijd nog voorkomen dat er wijzigingen nodig zijn, één aanpassingsronde is dan ook inbegrepen.

Nieuwsgierig geworden?
Neem vrijblijvend contact op met De Maaker!

Contactgegevens

 

T.  +31 (0)6 23 75 86 90
E.  maximeteekens@outlook.com

    Bekijk ook eens onze andere diensten

    Voor een aanbouw, opfrisbeurt van de
    buitenkant van uw pand of andere vragen.

    Voor al uw kleine of grote vragen
    met betrekking tot uw interieur.

    Bouwkundig tekenwerk: Maatvoering en positionering

    Het komt vaak voor dat er in combinatie met een exterieur- of interieuradvies wat bouwkundig tekenwerk nodig is. Bijvoorbeeld voor de aannemer die het project gaat uitvoeren of de aanbouw gaat realiseren. Het is dan handig dat het project in 2D is uitgetekend met alle bijbehorende maatvoering, de positionering van de gevelopeningen, de positionering van de elektra en verlichting, het materiaalgebruik, etc. om misverstanden te voorkomen. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan begint ieder project waar bouwkundig tekenwerk voor nodig is met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dit kan bij jou op locatie of digitaal. Tijdens deze kennismaking wordt het project besproken. Het kan ook zijn dat we er tijdens dit gesprek achter komen dat het ontwerp en de ideeën nog wat meer aandacht verdienen, bijvoorbeeld in de vorm van een interieuradvies. Verbouwplannen, zoals bijvoorbeeld een aanbouw, gaan hand in hand met een interieuradvies en dan met name met een goed uitgedachte indeling en optimaal gebruik van de ruimte. In dat geval kunnen we het bouwkundig tekenwerk combineren met een uitgebreider advies en uitwerking hiervan, bijvoorbeeld

    middels een 3D ontwerp. Het bouwkundig tekenwerk wordt altijd uitgewerkt door middel van 2D tekeningen, denk hierbij aan plattegronden, aanzichten en doorsneden. Als het kennismakingsgesprek bij jou op locatie plaatsvindt en er zijn geen bouwtekeningen of plattegronden aanwezig, dan meet ik de ruimte of het gebouw(deel) waar het om gaat in. Vervolgens maak ik een op maat gemaakte offerte en wanneer deze akkoord is ga ik voor je aan de slag. Tussentijds houden we contact over de voortgang en wanneer het bouwkundig tekenwerk gereed is, wordt het eindproduct digitaal opgeleverd. Het zou natuurlijk fijn zijn als dit tekenwerk in een keer is wat jij voor ogen had, maar als er toch nog een paar wijzigingen nodig zijn, dan is één kleine aanpassingsronde inbegrepen. Denk aan een andere positionering van de elektra, van de verlichting of een wijziging in de afmetingen van de ruimte.