fbpx
 

Werkwijze

Hoe De Maaker te werk gaat
Persoonlijke_kennismaking_interieuradvies

Stap 1 

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek bij jou op locatie of door middel van een digitale afspraak, worden jouw wensen en ideeën besproken. Aan de hand van afgeronde projecten ligt Maxime toe wat je van haar kunt verwachten. Vervolgens kijken we samen welk adviespakket het beste bij jouw behoefte past.

Ontwerpfase_interieuradvies

Stap 2 

Ontwerpfase

Door middel van verschillende ontwerpfases: het schetsontwerp, voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp wordt jouw interieuradvies of exterieuradvies tot in detail uitgewerkt. Tijdens deze fases houden we nauw contact, zodat er een ontwerp uitkomt die volledig bij jouw wensen aansluit.

Persoonlijke_oplevering_interieuradvies

Stap 3 

Oplevering

Tot slot worden alle ontwerpproducten gebundeld in een presentatieboek die persoonlijk en/of digitaal wordt opgeleverd. Met het presentatieboek kun je eenvoudig zelf aan de slag om het ontwerp uit te voeren. Mocht je dit ook graag uit handen willen geven? Ook dan helpt Maxime je graag verder met de uitvoeringsbegeleiding.

Werkwijze interieuradvies of exterieuradvies

Het belang van een persoonlijk kennismakingsgesprek

De werkwijze van De Maaker is als volgt: Om te beginnen met het kennismakingsgesprek. Tijdens deze intake wordt bij jou op locatie of ingepland via een digitale afspraak, tijd gemaakt om al jouw wensen een ideeën te bespreken. Of het nu gaat om een interieuradvies of exterieuradvies, voor particulieren of de zakelijke klant, Maxime vindt een goede intake belangrijk. Zo weet je wat je van een interieuradvies of exterieuradvies mag verwachten. Ook laat Maxime tijdens de zien hoe ze te werk gaat en bespreken we welk type advies het beste aansluit bij jouw wensen. Want de uitwerking kan variëren van een simpele schets met concrete tips, tot aan een compleet 3D ontwerp. Tot slot meet Maxime de ruimte waar het om gaat op, om de huidige situatie goed in kaart te brengen.

Een passende offerte

Doordat uitgebreid de tijd wordt genomen voor het kennismakingsgesprek, kan een passende offerte opgemaakt worden op basis van de adviespakketten of door een op maat gemaakte offerte. Kortom, wordt door middel van deze werkwijze gewaarborgd dat er uiteindelijk een ontwerp wordt opgeleverd die aansluit bij al je wensen.

Het leuke werk: de start van het ontwerpproces

Maar dan begint het leuke gedeelte pas echt! Nadat er akkoord is op de offerte, start Maxime met het maken van ontwerpschetsen. Hierdoor kan er worden gezocht naar de optimale indeling van de ruimte. Vervolgens worden deze schetsen tussentijds gepresenteerd. Om ook een idee van de sfeer van het ontwerp te krijgen wordt hier vaak een moodboard aan toegevoegd. Daarna wordt onderzoek gedaan naar bijzondere en unieke kleur- en materiaalcombinaties. Wanneer de ontwerp variant met de meeste voorkeur is uitgekozen, wordt deze verder uitgewerkt door middel van een 3D ontwerp. Hierdoor krijg je een goed beeld van de indeling en de sfeer van het ontwerp.

Een persoonlijke oplevering

Tot slot worden alle ontwerpproducten gebundeld in een presentatieboek die digitaal en/of persoonlijk wordt opgeleverd. Met dit presentatieboek kun je direct zelf aan de slag om het ontwerp uit te voeren. Wil je liever helemaal ontzorgd worden? Maxime begeleidt je graag met de uitvoering en eventueel de afstyling van het project. Met haar connecties brengt ze je graag in contact met uitvoerende partijen, bijvoorbeeld een interieurbouwer voor maatwerk meubels.